Политика за защита на личните данни на www.Grimovete.com

Поверителността и защитата на личните данни на нашите клиенти и потребители винаги е била една от първостепенните цели на нашата компания. Настоящата единна Политика за защита на личните данни на www.Grimovete.com описва начина, по който събираме, ползваме, съхраняваме, разкриваме и изтриваме, или най-общо казано „обработваме“, данните Ви. По този начин Вие можете да бъдете максимално информирани и спокойни за информацията, която ни предоставяте, а ние да вземем необходимите мерки за нейната защита.

 

Кои сме ние?

„ГРИМОВЕТЕ КОМ“ ЕООД е българска компания, която се занимава с внос и дистрибуция на професионална козметика и аксесоари за грим от Западна Европа. „ГРИМОВЕТЕ КОМ“ ЕООД е собственик на популярната фейсбук страница „Всичко за професионалния грим“, която вече има над 80 хиляди харесвания в социалната мрежа.

Най-важното за нашия млад и отговорен екип е да спечели доверието на нашите клиенти. Затова от нас може да очаквате единствено професионално и изключително коректно обслужване. Ние сме тук, за да Ви помогнем и да решим всеки проблем заедно. Крайната ни цел е качественото обслужване, а не бързата печалба! Не се колебайте да се свържете с нас!

Интернет страницата www.Grimovete.com се управлява от Дружеството в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на личните данни и свързаната правна уредба включително, но не само Регламент (ЕС) 2016/679 („GDPR”). Политиката ни за защита на личните данни на www.Grimovete.com има за цел да Ви информира за начина, по който обработваме Вашите лични данни и за Вашите права.

 

Още информация за компанията ни:
„ГРИМОВЕТЕ КОМ“ ЕООД
София 1324, Люлин 721
МОЛ.: Димитър Димитров
ЕИК: 205404326
IBAN: BG45UNCR70001523431305 BIC: UNCRBGSF

 

Какво представляват „личните данни“?

„Лични данни“ означава всяка информация, свързана с идентифицирано или идентифицируемо живо физическо лице. Отделни данни, които когато се съберат заедно могат да доведат до идентифициране на конкретно лице, също представляват лични данни.
 
Лични данни, които са били деидентифицирани, кодирани или псевдонимизирани, но могат да бъдат използвани за повторно идентифициране на дадено лице, остават лични данни и попадат в приложното поле на Общия регламент за защита на данните на ЕС.
 
Лични данни, които са станали анонимни по такъв начин, че лицето не е идентифицирано или вече не може да се идентифицира, вече не се считат за лични данни. За да бъдат данните действително анонимизирани, анонимността трябва да бъде необратима.
 
 
Примерите за лични данни включват:
  • собствено име и фамилия;
  • домашен адрес;
  • имейл адрес, като например име.фамилия@дружество.com;
  • номер на картата за самоличност;
  • данни за местоположение (напр. функцията за данни за местоположение на мобилен телефон)*;
  • адрес на интернет протокол (IP);
  • идентификационен номер на „бисквитка“;
  • рекламния идентификатор на Вашия телефон;
  • данни, съхранявани от болница или лекар, които биха могли да бъдат символ, който уникално идентифицира дадено лице.
Примерите за данни, които не се считат за лични данни, включват:
  • регистрационен номер на дружество;
  • имейл адрес, като например инфо@дружество.com;
  • анонимни данни.

Какви лични данни и информация събираме от потребителите си?

Всички лични данни, които от www.Grimovete.com събираме, са свързани с желанието ни да Ви предоставим максимално бърза, качествена и лесна за ползване услуга, както и качествено обслужване. Личните данни, които събираме от нашите потребители са предимно два вида – данни, необходими за осъществяването онлайн поръчки и данни, които ни помагат да направим пазаруването чрез нашия сайт лесно и ефикасно – бисквитки (cookies).

Лични данни, събирани при онлайн поръчки:

  • Име и фамилия
  • Телефонен номер
  • E-mail адрес
  • Адрес за доставка (което не означава задължително личен адрес)
  • Данни за фактуриране (име на фирма, булстат, адрес и име на МОЛ – само при изготвяне на фактура, по желание на клиента)
  • IP адрес
  • Данни за устройството, с което потребителя посещава сайта
  • Списък на продуктите, поръчани от клиента, тяхната стойност и датата на поръчка

Лични данни, събирани при посещаване на нашия сайт www.Grimovete.com:

  • Бисквитки – Cookies

Политика за бисквитките (cookies) в www.Grimovete.com:

Ние използваме бисквитки или подобни инструменти на нашия сайт, за да подобрим тяхното представяне и Вашето преживяване.

Какво са бисквитки?

Бисквитките са малки текстови файлове, които уебсайтът може да запише на Вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате страница или сайт. Бисквитката ще помогне на сайта или на други сайтове да разпознаят Вашето устройство следващия път, когато го посетите. Използваме термина „бисквитки“, за да назоваваме всички файлове, които събират информация по този начин. Бисквитките изпълняват множество различни функции. Например, те ни помагат да запомним Вашето потребителско име или предпочитания, да анализираме колко добре се представят нашите сайтове или дори ни позволяват да Ви препоръчаме съдържание, което смятаме, че ще бъде важно за вас.

Някои бисквитки съдържат лична информация – например, ако сте кликнали на „Запомни ме“, когато сте влизали в профила си, бисквитката ще запомни потребителското Ви име. Повечето бисквитки не събират информация, която може да Ви идентифицира, а по-скоро събират обща информация за това как потребителите достигат до нашите сайтове и ги използват или какво е тяхното местоположение.

Какви видове бисквитки използваме?

По принцип бисквитките изпълнява различни функции. Някои бисквитки са свързани с ефективността на сайта Използваме други бисквитки, за да анализираме как посетителите използват сайта ни и за да наблюдаваме представянето му. Това ни позволява да Ви предложим високо качество, като персонализираме предлаганото съдържание и бързо идентифицираме и отстраняваме различни проблеми. Например, бихме могли да използваме бисквитките, за да проследяваме кои страници са най-популярни. Също така бихме могли да използваме бисквитките, за да Ви покажем продукти или услуги, които смятаме, че биха били интересни за вас в зависимост от това как използвате сайта. Функционалните бисквитки ни позволяват да запомним Вашите предпочитания, като големината на шрифта и други Ваши прсонални настройки. Например, бисквитките Ви спестяват време и услия за вкарването на потребителско име всеки път, когато посетите страницата ни.

Видове бисктивки, които могат да бъдат използвани от нас:

  • Строго необходимите „бисквитки“ правят работата на сайта възможна, като подпомагат основни функции от рода на навигацията между страниците и достъпа до защитените части на сайта. Настоящият сайт не може да работи правилно без такива „бисквитки“.
  • Бисквитките“ за функционалност дават възможност на сайта да запомня информация, която променя начина, по който сайтът се държи или изглежда, като например предпочитаният от Вас език или региона, в който се намирате.
  • Статистическите „бисквитки“ помагат на собствениците на сайтове да научават как посетителите си взаимодействат със сайтовете, като събират и докладват анонимна информация.
  • Маркетинговите „бисквитки“ се използват за проследяване на посетителите между отделни сайтове. Целта им е показването на реклами, които имат отношение към индивидуалния потребител и са привлекателни за него, като това ги прави по-ценни за издателите на реклами и рекламодатели-трети страни.
  • Некласифицираните „бисквитки“ са такива, които се намират в процес на класификация заедно с техните доставчици.

Още информация за бисквитките (cookies) в Wikipedia.

 

Защо е нужно да събираме лични данни/информация за потребителите и за какво ги използваме?

От www.Grimovete.com събираме Вашите лични данни с една единствена цел – да Ви предоставим добро обслужване, както и бързо, лесно и приятно пазаруване. Личните данни, които събираме при онлайн поръчки, направени от нашите клиенти, са необходими, за да се уверим, че ще изпълним своя ангажимент и че клиентите ни ще получат поръчаната от тях стока по възможно най-бързия и удобен за тях начин. Тези лични данни се използват предимно за осъществяването на контакт с клиента при въпроси/проблеми от страна онлайн магазина и за заявяването на съответната куриерска услуга, което прави възможно получаването на поръчаната стока.

Личните данни, които събираме при посещение на сайта ни www.Grimovete.com са ни необходими, за да направим използването му максимално лесна и удобна, за да проследим от кои наши услуги и стоки се интересуват нашите потребители, за да можем да им предложим максимално адекватно обслужване и конкурентни цени. Друга цел, с която събираме Вашите лични данни, е да гарантираме, че ще сте винаги в крак с актуалните цени и промоции в нашия магазин, като Ви изпращаме нашите рекламни материали/съобщения/брошури. Това може да стане само след като предварително получим съгласието Ви за това. Вашето съгласие ще бъде изрично поискано и за включването Ви във всички останали маркетингови дейности на дружествотото ни.

 

Колко дълго съхраняваме личните данни?

Данните за нашите клиенти и потребители, които се съхраняват в нашата база данни ще бъдат задържани за периода, необходим да бъдат изпълнени целите, изложени в настоящата Политика за защита на личните данни и задълженията ни към нашите потребители/клиентите, описани в Общите условия и Условията за ползване на сайта. Този срок може да достигне до 10 години от датата на получаване на данните. Изключение може да има, ако по закон не се изисква да задържим тази информация за по-дълъг период. Според вида данни и целите, за които са събрани, и изтичането на опрделение за съхранение срок – данните ще бъдат изтрити окончателно.

 

Кои трети страни могат да получат достъп до тези лични данни?

За да направим използването и пазаруването чрез нашия сайт www.Grimovete.com възможно най-удобно и лесно за нашите потребители, в определени ситуации може да се наложи да споделим част от Вашите лични данни с трети страни. Това са предимно куриерските фирми, с които работим, и доставчиците на различни IT услуги, които правят използването на нашия сайт възможно. Винаги, когато се налага да споделяме информация за наши потребители с трети страни, ние споделяме единствено необходимата за изпълняването на конкретната задача информация. С кои трети страни може да се наложи да споделим част (или всички) лични данни, които имаме за даден потребиел/клиент:

В някои случаи, с цел изпълнението на задълженията ни към Вас или на законови такива, е необходимо или ще бъдем задължени да разкрием предоставени от Вас лични данни пред други наши партньори или пред компетентните органи.  При определени обстоятелства може да се наложи да разкрием част (или всички) лични данни за наши потребители/клиенти пред наши стратегически партньори и подизпълнители, които работят с нас или ни предоставят определени продукти и услуги, свързани с нашата дейност. В случаите, в които ние споделяме информация за Вас с трети лица, те ще бъдат защитени и ще бъдат третирани като поверителни и от нашите партньори.

 

Как можете да изтриете, свалите или промените всички лични данни за Вас?

За да изтриете (правото да бъдеш забравен) или получите всички данни, които от www.Grimovete.com съхраняваме за Вас, трябва единствено да се свържете с нас

E-mail: sales@grimovete.com, grimovete@gmail.com

Тел.: +359888880995

След това наш сътрудник ще се свърже с Вас и ще предприеме необходимите стъпки по изпращането/заличаването на Вашите данни. Не се колебайте да ни потърсите, ако имате някакви въпроси, свързани с данните, които от www.Grimovete.com събираме за Вас или начина, по който ги обработваме.

Други Ваши права:

  • да проверите дали данните, които съхраняваме за Вас, са точни, пълни и актуални
  • да проискате достъп до личните Ви данни
  • да поискате коригиране, изтриване или блокиране на личните Ви данни
  • да получите личните Ви данни в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат
  • да възразявате по всяко време срещу обработването на личните Ви данни, когато има законни основания за това;
  • да откажете обработване на личните Ви данни за целите на получаване на електронен бюлетин и други маркетингови комуникации и др.;
  • да подадете жалба до Комисия за защита на личните данни, ако считате че са нарушени Вашите права за защита на данните

Ако искате да упражните правата си или да откажете да получавате електронни съощбения и други маркетингови комуникации, сързани с нашата дейност, може да се свържете с на посочения по-горе e-mail адрес и телефон.

 

Как защитаваме Вашите лични данни?

Екипът на www.Grimovete.com взима предпазни мерки (технически, административни, и физически), за да предотврати кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване на личните Ви данни. Личните Ви данни могат да бъдат променяни и унищожавани само по преценка на нашия екип или по Ваше собствено желание. Ако това се случи по преценка на нашия екип, Вие ще бъдете уведомени. Имайте предвид, че когато публикувате информация и лични данни във чат канали, форуми, социални мрежи или техни услуги – личните данни, които споделяте там може да бъде видяна, четена, събирана и използвана от други потребители. В тези случаи Вие носите отговорност за личната данни, които изберете да предоставите. 

От www.Grimovete.com спазваме стриктно изисквания от Общия регламент за защита на личните данни (GDPR). Личните данни могат да бъдат обработване само по начина, описан в настоящата политика и в съответствие със следните принципи:

  • Законност – всеки път, когато събираме лични данни, те трябва да се събират с яснота относно законната бизнес цел, с оглед осъществяването на която данните се събират. Обработването на лични данни трябва да е въз основа на едно от правните основания за обработване, описани в Общия регламент за защита на личните данни (GDPR), в противен случай няма да е законосъобразно. От www.Grimovete.com не обработваме специални категории лични данни.
  • Откритост – практиките и политиките, които прилагаме по отношение на личните данни са в съответствие с принципа за откритост. Ние се задължаваме да информираме нашите потребители/клиенти дали и как се обработват личните им данни, както и данните за отговорното дружество, което обработва личните им данни. 
  • Ограничаване на събирането на данни – от www.Grimovete.com ограничаваме събирането на лични данни до абсолютния минимум, необходим за изпълнение на поставените от нашите потребители/клиенти задачи и за изпълнение на бизнес или маркетингови цели на дружеството. Събирането и обработването на лични данни винаги става със знанието и съгласието на хората, чиито данни биват събирани и обработвани. 
  • Качество на данните – Личните данни имат значение за целите, за които се използват. Затова те трябва да са точни, пълни, събрани с оглед целта на обработката им и актуални. 
  • Конкретна цел и ограничаване на използването и съхранението– Целите, с които от www.Grimovete.com събираме лични данни се съобщават на нашите потребители/клиенти в момента на събирането на данните. Те се използват само с представената пред потребителите/клиентите цел. Използването им за всякакви други цели ще се случва само след предварителното информиране и съгласието на засегнатите потребители/клиенти или по силата на закона.
  • Защита – личните данни, събирани от www.Grimovete.com, се защитават с разумни методи за сигурност срещу рискове като загуба, нерегламентиран достъп, унищожаване, използване, промяна или ракриване данните.
  • Отговорност и отчетност – От www.Grimovete.com сме отговорни за спазването на мерките, разработени в резултат на прилагането на посочените по-горе принципи за защита на личните данни. Следователно от www.Grimovete.com  трябва да можем да демонстрираме във всеки един момент съответствие с изискванията на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR).

 

Лични данни на деца

Не събираме лична информация от деца на възраст под 14 години. Ако научим, че сме събрали лична информация на дете на възраст под 14 години, ще предприемем стъпки, за да изтрием информацията възможно най-скоро. Ако родители и/или законни представители на деца открият, че деца под тяхното настойничество са дали данните си на www.Grimovete.com, свържете се с нас на посочените адреси за контакт в настоящата политика. Ние ще изтрием информацията в най-кратък срок.

С приемането на Политиката за защита на личните данни и Общите условия на www.Grimovete.com Вие потвърждавате, че имате навършени 14 години и сте съгласни да ни предоставите за обработване личните данни, които споделяте с нас.

 

Промени и актуализация на Политиката за защита на личните данни

Възможно е настоящата политика да бъде променена или актуализирана. Винаги можете да видите последната версия на нашата Политиката за защита на личните данни в тази страница на нашия сайт. При сериозни промени на политиката, от www.Grimovete.com ще уведомяваме нашите потребители.

 

Настоящата Политика за защита на личните данни е неразделна част от Общите условия и Условията за ползване на www.Grimovete.com. С приемането на Политиката ни за защита на личните данни, Вие декларирате, че сте се запознали в детайли и с Общите условия и Условията за ползване на www.Grimovete.com, че сте съгласни с тях и ги приемате.